Значить цікавлять мене коштовні камінчики, діло в тому що тут в Іраку є можливість прикупити ізумруди агати рубіни чи сапфіри, пакистанські алмази, мене цікавить відношення до коштовного каміння в Україні можливо хтось знає по якій градації вони ціняться, якшо хтось буде знати ціни то взагалі буде круто, чи популярні вони в Україні якшо так то чи просто камінь чи каміння у срібній оправі
От це і є якраз тема яка саме Оссу напевне може зацікавити
дякую шо про мене не забули!якщо ти хочеш привезти щось дівчині,то я вважаю їй спододобається алмаз,хоча від інших також не відмовиться.у нас вони популярні.як каже Беламор ти главне вези!
Ну відношення до коштовного каміння в Україні таке саме як і всіх країнах.
Шо стосується цін на кміння то тут єсвої особливості. Два однакових за вагою (карати) діаманти можуть відрізнятися в ціні в декілька разів. Тут має значення (крім каратів) чистота самого камінця (можуть мати сторонні природні вкраплення-чим чистіший тим дорожчий. На ювілірних виробах в ярличку все це вказано), родовище звідки його викопали, і майже найголовніше якість обробки (наскільки чітко нарізані та відшліфовані грані). Але якщо мова йде про необроблені камінці, то тут без спеціаліста по камінчиках хрєн розбирешся. У випадку якщо камінці не оброблені то рєально можуть впарити якусь хрєн по ціні коштовного.
Якщо хочеш привезти в подарунок, то проблем ніяких - все залежить від твоєї дівчини/дружини. Якщо н апродаж, то незабуть оплатити ввізне мито - без тієї квитанції і супутніх документів неможна офіційно їх продати. А якщо продавати почорному, то ціна відразу падає (контрабанда як не як)
Счастье есть лишь мечта, а горе реально. /Вольтер/
Дякую всім врахую всі ваші зауваження
справді не хотілось би брати необробленні камінчики (прада потім можна занести нашим ювелірам шоб шось красиве з ним зробили). Також на прдаж не хочу везти бо не хотілось би попасти в новини як миротворець - контрабандист та і брюліки тут пакистанські отже навряд чи хороші, а от перстень з ізумрудом собі заказав пообіцяли привести з багдада самий кращий і з бірочкою про процент чистоти, коштує 50 баксів, тут також є і дешевші але справді навіть неозброєнним оком видно шо каміння там не чисте (рубін якись рудуватий) а от дорогий бачив то такий крупний рубін червоний як кров, тоже 50 баксів цікаво чи в Україні дорожче
Кіпо значить я привіз один перстень вроде би смарагд хоче не найкращий (колумбійській) а здається Єменський 4 - 5 карат шо може когось зацікавити ,,,,??????