Як турист було б непогано попасти у середньовіччя, але не надовго, бо із своєї багатоповерхівки із душем та унітазм(вибачте) та компом обходитись не хочу. Саме так не "неможу", а "нехочу". Звик вже я до усіляких фішок сучасної цивілізації. Без компа точно була б ломка нєдєцка з місяць чи два.
вважаю, що люди - вони завжди люди напротязі багатьох тисячоліть - заберіть всі зовнішні нашарування - тогочасну моду, говірку, всяку іншу байду і ми отримаємо знов ту саму суєту, що й зараз. Ті самі характери, цілі та сценарії. Гадаю, кожен зміг би там призвичаїтись, знайти собі якусь справу та розсікати на білому коні з факелом та мечем. Тільки людське життя тоді не вартувало нічого і смерть чигала на кожного в усяких формах. Згадаймо про рівень медицини та всякі смертельні хвороби, про які тепер вже забули й думати.
Але це все проза. Не треба думати, що я хаю середньовіччя і горнуся до сучасності.
Просто реальність жорстока. Але для того і є мрії, щоб опинятися де захочеш, де тобі зручніше без загрози побачити зворотню сторону медалі.
ЗІ: щодо епохи, в якій би я почувався на 100% комфортно - гадаю такої немає, не існувало і не буде існувати (якщо я сам її не створю

).