Коли ми тільки починали виїзди, більшість уваги приділяли екіпіровці, що начебто «реально рятує життя»: броня, шолом, розгрузка. Все інше вважалося другорядним. І от одного разу, після виснажливого маршу, ми розбилися на ночівлю в лісі. Температура різко впала, земля була холодною й сирою, а я мав при собі лише старенький шматок пінки, який просочився вологою вже за годину. Уранці я прокинувся втомленим, змерзлим і з болем у спині. Саме тоді я зрозумів, що недооцінював одну з найважливіших речей — якісний каремат.
Після тієї ночі я почав шукати альтернативу, зосередивши увагу на тактичних варіантах, які не лише компактні, а й практичні в польових умовах. Після кількох консультацій із досвідченими побратимами та прочитання відгуків я зупинився на розкладний каремат хакі. Чесно скажу — не пожалкував жодної секунди.
Перше, що приємно здивувало — зручність транспортування. Каремат легко складається, фіксується стропами й займає мінімум місця. Друге — чудова термоізоляція. Навіть на холодній землі або бетоні він не пропускає вологу, і я більше не відчував холоду вночі. Третє — стійкість до зношування. Мій екземпляр уже бачив і дощ, і багнюку, і каміння — все витримав гідно.
Особливо хочу відзначити колір — хакі виглядає непомітно, не демаскує й гармонійно поєднується з рештою спорядження. Бувавало, що використовував його як сидушку під час тривалих спостережень або навіть як імпровізований коврик під спорядження.
Зараз цей каремат — постійна частина мого рюкзака. Я не уявляю поїздки без нього. Комфорт під час відпочинку напряму впливає на ефективність на завданнях. Раджу кожному, хто цінує власне здоров’я і працездатність, звернути увагу на такий елемент спорядження, як якісний розкладний каремат.
Тепло і комфорт у польових умовах
Модератор: Саня