Сенсация! UMC скоро исчезнет!
Модератор: Саня
Re: Сенсация! UMC скоро исчезнет!
вожможно в ближайшем будущем ЮМС(МТС) начнет заниматся развитием 3Г...
вконце концов осталось не долго... в апреле узнаем какие инновации принесет с собой МТС..
вконце концов осталось не долго... в апреле узнаем какие инновации принесет с собой МТС..
black писав: Переваги несуттєві і сумнівні... Навіть той же 3G має більш широкі можливості, і це вже мережа нового покоління. А CDMA - це по суті той же самий GSM, друге покоління звязку, вірніше 2.5... Мені здається людям хотілося б передавати великі потоки інформації, зокрема відеозображення, це може 3G. А смисл вводити CDMA не бачу ніякого. Краще мати погану РК-панель, ніж класний ламповий чорнобілий телевізор.
Ты путаешь обычный CDMA c новым. А они принципиально различаются. Что ж касается передачи потокового видео, я лично не вижу особой потребности в таком сервисе в ближайшем будущем, поскольку стоимость передачи данных остается сравнительно высокой, и не только в Украине, но и за рубежом (см. действующие тарифы на мобинтернет). А видео - это оооочень большой объем. А CDMA, на мой взгляд, является адекватной заменой GSMу. И по качеству, и главное - по защите от прослушивания. Потому я рад, что МТС вводит этот стандарт.
"As you wish!"...said the fish
- Black
- Адміністратор
- Стать: чоловіча
- Контактна інформація:
Це WCDMA?
3G tce ritch klasna i desheva,v Ispaniji de my prozhyvaem tce koshtue 0,12E za hvylynu,ale koly znahodyshsja za 60 km vid domivky ihotchesh pogovryty zi svoeju rodynoju mozhesh tce robyty i v garnij jakosti.Takozh tcja tehnologija dozvoljae tobi podyvytys' transljaciju futbol'nogo matchu,a v Ukrajini ljudy tezh ljubljat' futbol.Virju,sho tcja tehnologija pryjde na Ukrajinu
3G tce ne prosto veb-kamera i televizor,na zahodi,povirte,nihto ne tcinue tak Nokiju jak u nas,a Samsung,Soni Ericson,LG ,za pidtrymyvanja 3G,za mozhlyvist' peredavaty video i pry tcomu zalyshatys' deshevym terminalom.A mizh Vodafonom i Orange zaraz ide spravzhnja vijna za znyzhenja taryfiv.Jaksho tce pravyl'no postavyt'sja v Ukrajini to pobachyte jak ljudy nashi poradujut'sja
- Black
- Адміністратор
- Контактна інформація:
Та в нас люблять поставити NMT, коли вже є GSM; наставили вишок GSM900, коли вже існував GSM1800, GPRS тоді коли вже він був по всій Польщі, а тепер CDMA замість 3G.
МТС выбрал CDMA-450 только потому, что у него уже есть лицензия на эти частоты и есть опыт работы на этой частоте в РФ. Вы ведь знаете, как трудно вытрясти новую лицензию с нашего Частотнадзора. WCDMA работает на другой частоте, но принцип работы и того, и другого одинаковый.
Для европейцев. К большому сожалению нам к Европе еще далеко. Потому новые технологии к нам приходят с некоторым опозданием. Что поделаешь, такова жизнь. Потому пользуемся тем, что есть. CDMA достаточно хороший стандарт. Это конечно не 4G, но на первое время и этого достаточно. А там, поживем - увидим.
Для европейцев. К большому сожалению нам к Европе еще далеко. Потому новые технологии к нам приходят с некоторым опозданием. Что поделаешь, такова жизнь. Потому пользуемся тем, что есть. CDMA достаточно хороший стандарт. Это конечно не 4G, но на первое время и этого достаточно. А там, поживем - увидим.
во всяком случае CDMA лутше и качественней GSM.
Практика показывает что все новое не обязательно является самым лучшим. Но оно всегда является самым дорогим. CDMA является проверенным стандартом. И оборудование для его работы подешевело. Так что выбор МТС закономерен. Зачем платить больше, если за меньшие деньги можно получить хорошее качество связи?
- Black
- Адміністратор
- Контактна інформація:
Якість і GSM влаштовує. Але швидкість передачі даних повільна. Тим більша вона відрізняється в наших операторів від тих, які в стандартах GPRS i Edge. Максимальна швидкість GPRS - 171 Кбіт/с, Edge - 473 Кбіт/с. Я користувався і GPRS i Edge, чомусь швидкостей таких недосягалось навіть близько і ціна на такий інтернет дуже висока. При чому швидкість Edge не набагато більша від GPRS UMC пише ша сайті.що швидкість їхнього жопорєзу 20-40 кбіт/с, а це суттєво менше 171 кб/с. В чому причина???
-
- Модератор
Звертав увагу не те, скільки тайм-слотів використовується при передачі даних? В себе я спостерігав максимум 4 на прийом і 2 на передачу. Орієнтовно один тайм-слот може давати близько 10Кбіт. Точніше не скажу, але цей показник залежить від способу кодуванні і т.п. Бачив колись в табличці, не пам'ятаю де
Для GPRS клас 10: швидкість завантаження до 85,6 кбіт/с, швидкість передачі до 42,8 кбіт/сек. Виходить, що на прийом має бути 8 слотів, а на передачу - 4. Якраз те, що підтримує мій телефон . Але оператори не дають цього . Реально маємо лише половину від можливого.
Для GPRS клас 10: швидкість завантаження до 85,6 кбіт/с, швидкість передачі до 42,8 кбіт/сек. Виходить, що на прийом має бути 8 слотів, а на передачу - 4. Якраз те, що підтримує мій телефон . Але оператори не дають цього . Реально маємо лише половину від можливого.
У МТС уже есть лицензия на 3G-связь в России. Думаю и в Украине тоже дадут, со временем, Пока CDMA попользуемся
black писав: Якість і GSM влаштовує. Але швидкість передачі даних повільна.
Насчет качества GSM можно спорить. Иногда совсем непонятно, с кем ты разговариваешь, передача голоса бывает не очень качественной. Но даже не в этом дело. Главное - это использование частотного ресурса. У CDMA оно намного эффективнее, чем у GSM. Возможной причиной неполного использования возможностей передачи данных в сетях GSM является перегрузка сетей из-за слишком большого количества абонентов. Эту проблему средствами CDMA также можно решить.
- Black
- Адміністратор
- Контактна інформація:
Наскільки я знаю в GSM існують такі кодеки для стиснення мови Half Rate (6.5 Kbps), Full Rate (13 Kbps), Enhanced Full Rate (>13 kbps). І скоріш за все наші оператори використовують HR, хоча GSM передбачає і інші кодеки. Cell Broadcast теж не використовують. Лише на 50-ому каналі транслюється код області 033 для послуги УМЗ Сім'я. На Київстарі навіть зараз в Луцьку не пише, що це Луцьк, хоча в Горохові пише, що ти в Горохові, Лайф на 100-му каналі показує код БС-ки. Загалом українські оператори не хочуть морочитись послугами, які не приносять прибутку. Радує, що УМЗ ввело USSD-запити для перевірки стану послуг, активації, перевірки к-сті пакетних хвилин і т.д. Раніше, для того, щоб перевірити контрактним абонентам к-сть хвилин в пакеті доводилось робити платний дзвінок.
Возможной причиной может быть недостаточна пропускная способность сетей для использования лучших кодеков (все-таки качать 6,5 Кб/с и 13 Кб/с это большая разница). Другой причиной может быть то, что для использования новых кодеков нужно менять оборудование. А зачем его менять для использования практически устаревшего GSM, если можно ставить новое для CDMA?! Хотя это все только ИМХО. В самом деле стоило бы спросить. Честно, думаю оборудование, имеющееся в наличии просто не выдерживает нагрузок для использования новых кодеков. Даже если дело только в переустановке софта, в телефонии переставить софт - очень большая морока. Напряжно и недешево. Потому есть то, что есть. ЮМС решил ставить CDMA. Ну и ладно. Думаю КС тоже начнет переходить на какой-то 3G стандарт. Вот только лицензию получит и начнет.