Як вибрати агенцію для просування сайту і не злити бюджет?

Стомились від технічних розділів? Зайдіть сюди і розважтесь!
Форум не модерується!

Модератор: Саня

Відповісти
Johnny
Учасник дискусій
Учасник дискусій
Стать: чоловіча

Як вибрати агенцію для просування сайту і не злити бюджет?

Повідомлення Johnny »

Для мене перший фільтр агенції це не красива презентація, а прозорість підходу до грошей. Якщо на зустрічі говорять лише про трафік, «охоплення» й позиції, але не про прибуток, окупність і цілі бізнесу, я навіть не розглядаю співпрацю. Важливо одразу запитати, як вони планують міряти результат: які KPI по SEO, рекламі, SMM, як пов’яжуть це з продажами та заявками, і що буде, якщо кампанії не вийдуть на потрібні показники.
Orpyna
Активний учасник
Активний учасник
Стать: жіноча

Re: Як вибрати агенцію для просування сайту і не злити бюджет?

Повідомлення Orpyna »

Добре показує рівень агенції те, як вони реагують на складні питання про бюджет. Якщо відповідь у стилі «давайте спочатку все запустимо, а там подивимось», це ризик. Нормальні команди розмовляють про стратегію, прогноз, сценарії: що буде при різних бюджетах, які ніші вже тестували, як захищають клієнта від зливу грошей у нерелевантний трафік. Додатковий плюс — наявність кейсів із чесними цифрами, а не тільки загальних фраз «збільшили трафік».
Johnny
Учасник дискусій
Учасник дискусій
Стать: чоловіча

Повідомлення Johnny »

Ще один критерій спеціалізація й структура. Якщо агенція «про все й одразу», але не може назвати сильні напрямки (SEO, PPC, SMM, email), це дзвіночок. Я дивлюся, чи є окремі фахівці по каналах, чи все робить одна людина, і чи є досвід у моїй ніші: eCommerce, B2B, послуги тощо. Коли бачиш, що команда працює як перформанс‑маркетинг агентство, а не просто «запускачі реклами», ризик зливу бюджету менший.
Orpyna
Активний учасник
Активний учасник
Стать: жіноча

Повідомлення Orpyna »

Johnny писав: Чет 30 липня 2026 р. 14:28 Ще один критерій спеціалізація й структура. Якщо агенція «про все й одразу», але не може назвати сильні напрямки (SEO, PPC, SMM, email), це дзвіночок. Я дивлюся, чи є окремі фахівці по каналах, чи все робить одна людина, і чи є досвід у моїй ніші: eCommerce, B2B, послуги тощо. Коли бачиш, що команда працює як перформанс‑маркетинг агентство, а не просто «запускачі реклами», ризик зливу бюджету менший.
З особистого досвіду можу сказати, що вибір агентства «УААТІМ» був якраз про те, щоб не перетворити бюджет на лотерею. На головному сайті видно, що вони позиціонуються як комплексна діджитал‑агенція з повним циклом: SEO, контекстна реклама, SMM, email‑маркетинг, аналітика, комплексне просування й оптимізація, а не тільки окремі інструменти. Ключова деталь для мене підхід в описах і відгуках агентство УААТИМ https://uaateam.agency/ називають стратегічним партнером з росту, а не просто підрядником по рекламі.
Вони говорять про системи зростання, про вимірювання ефективності в продажах і прибутку, а не лише в кліках; у портфоліо є реальні кейси для eCommerce та інших бізнесів, де видно зв’язок між трафіком і доходом. Саме тому я дивлюся на вибір агенції так: шукайте тих, хто мислить категоріями довгострокової співпраці й результату, як «УААТІМ», а не тільки швидких запусків — тоді шанс не злити бюджет помітно вищий.

Зображення
Відповісти