Освітлення для кухні — як правильно організувати?

Стомились від технічних розділів? Зайдіть сюди і розважтесь!
Форум не модерується!

Модератор: Саня

Відповісти
Brnarenn
Новачок
Новачок
Стать: чоловіча

Освітлення для кухні — як правильно організувати?

Повідомлення Brnarenn »

Привіт! Планую оновити освітлення на кухні, бо зараз там одна люстра і цього явно недостатньо. Хочу зробити і загальне світло, і підсвітку робочої зони, але не зовсім розумію, як це краще реалізувати. Порадьте, будь ласка, які типи світильників краще використовувати і як їх правильно комбінувати?
divarlovv
Новачок
Новачок

Re: Освітлення для кухні — як правильно організувати?

Повідомлення divarlovv »

Доброго дня! Кухня — це якраз те місце, де важливо продумати кілька рівнів освітлення. Я робив так: основне світло — це стельові LED-панелі або точкові світильники, щоб рівномірно освітлювали весь простір. Для робочої поверхні встановив окрему LED-стрічку під шафками — це дуже зручно, бо немає тіней під час готування. Ще можна додати декоративне світло для атмосфери. Раджу брати нейтральне світло (близько 4000K), воно найкомфортніше для кухні. Я всі комплектуючі брав через інтернет-магазин https://olmart.com.ua/ — там зручно знайти як базові варіанти, так і щось більш стильне. Плюс є нормальний вибір і не доводиться шукати по різних сайтах. Після встановлення різниця колосальна — стало набагато комфортніше.
Brnarenn
Новачок
Новачок

Re: Освітлення для кухні — як правильно організувати?

Повідомлення Brnarenn »

Дякую за пораду! Дуже сподобалась ідея з підсвіткою під шафами, навіть не думав про це. Тепер розумію, що однієї люстри справді мало. Перегляну варіанти і, скоріш за все, зроблю щось подібне. Дякую, що поділився досвідом!
Відповісти