Чим відрізняється вівсяна крупа? Потрібна порада!

Стомились від технічних розділів? Зайдіть сюди і розважтесь!
Форум не модерується!

Модератор: Саня

Відповісти
Мила
Учасник форуму
Учасник форуму
Стать: жіноча

Чим відрізняється вівсяна крупа? Потрібна порада!

Повідомлення Мила »

Дівчата і хлопці, допоможіть розібратись! Побачила в магазині стільки видів вівсяної крупи, що аж розгубилася. Є й пластівці, і крупа, і ще якісь цільнозернові. Я завжди думала, що вівсянка — це одне і те ж, а тут стільки назв! Чим взагалі відрізняється звичайна вівсяна крупа від тих самих пластівців? Що краще для здоров’я? І як її правильно варити, щоб було смачно і корисно? Може, хтось вже пробував різні види і може порадити, яка найсмачніша і найкорисніша? Бо я реально заплуталась і не знаю, що вибрати для сніданків.
Август
Учасник форуму
Учасник форуму
Стать: чоловіча

Re: Чим відрізняється вівсяна крупа? Потрібна порада!

Повідомлення Август »

Знайома ситуація! Я колись теж стояв перед цією полицею і думав, чим вони всі відрізняються. Якщо коротко, то вівсяна крупа — це цільне зерно, яке просто очищене від лушпиння. Вона вариться довше, але в ній більше користі, бо зберігаються всі волокна та мікроелементи. Пластівці ж — це вже оброблене зерно, яке пропарюють і плющать, тому вони готуються швидше, але частина корисних речовин там губиться. Я, наприклад, коли є час — варю крупу, а коли треба швидко перекусити — пластівці теж норм, але крупа — це зовсім інший смак і користь!
Мила
Учасник форуму
Учасник форуму
Стать: жіноча

Повідомлення Мила »

Дякую тобі величезне за пояснення! А скажи, будь ласка, чи є різниця в смаку, коли вариш ту вівсяну крупу, про яку ти кажеш? Бо я пластівці люблю за те, що вони м'які й ніжні, а от з крупою ще не експериментувала. Вона виходить твердіша чи теж м’яка, якщо гарно зварити? І скільки часу треба її варити, щоб вийшла смачна каша?
Август
Учасник форуму
Учасник форуму
Стать: чоловіча

Повідомлення Август »

Тут головне правильно зварити, і все буде смачно! Вівсяна крупа дійсно потребує більше часу — десь хвилин 20-25 на слабкому вогні, і краще додати трохи більше води, бо вона добре вбирає рідину. Якщо хочеш м’якшу консистенцію, просто дай їй настоятись після варіння під кришкою ще хвилин 10. Смак виходить насичений, більш зернистий, ніж у пластівців, і точно більш корисний. Особливості вівсяної крупи саме в тому, що вона не проходить глибоку обробку, тому всі корисні речовини залишаються в ній. До речі, її ще й можна варити на молоці або робити солодкі варіанти з фруктами чи медом. Вона реально ситна й корисна, тому для сніданку саме те, що треба!

Зображення
Відповісти