Чим накривати басейн влітку, щоби вода не зеленіла?
Модератор: Саня
Чим накривати басейн влітку, щоби вода не зеленіла?
Дівчата й хлопці, підкажіть, будь ласка, хто має приватний басейн — чим ви його накриваєте влітку? У нас не дуже великий басейн, але якщо день-два не користуватись, то вже і листя, і мошки, і вода починає мутніти. Хлорку додаємо регулярно, фільтр працює, але ж усе одно, коли спека, то все цвіте. Може, хтось використовує якусь спеціальну плівку чи щось подібне? Бо ми з чоловіком думали, може, купити щось типу накриття, але там такі ціни, що голова обертом. Хочеться якось бюджетно і практично. Дуже чекаю на ваші поради!
Re: Чим накривати басейн влітку, щоби вода не зеленіла?
Маємо ту ж ситуацію — теж невеличкий басейн на подвір’ї, і так само боролись із цією зеленою водою. Що тільки не пробував: і сітку натягували, і саморобні щити робив — нічого не допомагало надовго. Аж поки сусід не підказав про спеціальну солярну плівку. Вона щільно лягає на поверхню, не пропускає сміття, і при цьому ще й воду підігріває трохи на сонці. Я спочатку не вірив, але реально працює. Ще й виглядає акуратно, і знімати/накривати — 5 хвилин справи. Як на мене, ідеальний варіант.
Дуже дякую! Це, до речі, вперше чую про таку плівку. Я чомусь думала, що солярні накриття — то щось дуже дороге і складне в установці. А як ви її вибирали? Є якісь нюанси при покупці, чи підходить будь-яка за розміром? Бо басейни ж у всіх різні. І ще — вона витримує сильний дощ чи град, чи краще знімати на час негоди?
Ми теж спочатку сумнівались, але виявилось, що солярна плівка для басейну https://aquapolis.ua/ua/soljarnoe-pokrytie.html — це не так дорого, як здається. Підібрати можна під будь-який розмір — є стандартні рулони, а є можливість обрізати під свою форму. Головне — знати діаметр чи розміри басейну. В дощ і навіть у град ми її не знімаємо, бо вона достатньо міцна, але якщо очікується сильний вітер — краще змотати. Купували на одному з українських сайтів, де великий вибір, — дуже зручно. В описі було зазначено, що вона захищає не лише від сміття, а й зменшує випаровування води та економить на підігріві. Справді зручно, вода довше залишається чистою. Рекомендую.