Як купити авто та не втрапити на шахраїв?
Модератор: Саня
Як купити авто та не втрапити на шахраїв?
Збираюсь купити авто, але чим більше читаю, тим більше страшних історій. То машина після ДТП, то документи підроблені, то ще якась схема. Як взагалі не втрапити на шахраїв? Може, є якісь перевірені способи, як зрозуміти, що авто дійсно "чисте"? Поділіться досвідом, бо трохи стрьомно.
Re: Як купити авто та не втрапити на шахраїв?
Слухай, це реальний квест! Я минулого року хотів взяти одну тачку – все виглядало супер, навіть продавець нормальний. А потім знайомий порадив пробити машину по базі, і виявилося, що вона колись була в розшуку. Коротше, відмовився. Тепер завжди перевіряю документи до копійки і не ведусь на "казково" низькі ціни. Бо там завжди якийсь підвох.
Так ось і я про те! Як побачу ці "гарячі" ціни – одразу сумніви. А як краще перевіряти документи? Бо я не розбираюсь у всіх цих ПТС, VINах і всьому іншому. Може, є якісь конкретні сервіси, де можна пробити авто? Чи треба вести до якогось спеціаліста? Не хочеться потім шкодувати.
Так, є варіант, як безпечно та без головного болю купити авто. По-перше, обов’язково – перевірка авто по VIN коду на сайті vincheck.com.ua . Там можна побачити історію авто: яка історія продажу, чи була в аваріях, чи не розшукується, чи не має обмежень, чи не підкручений пробіг та багато ще чого цікавого. По-друге, перевіряй техпаспорт – чи збігаються номери, чи немає ознак підробки. І ще раджу перед покупкою з'їздити на СТО – там можуть виявити приховані дефекти, які на перший погляд не видно.