Сторінка 3 з 7

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 10:47
Belamor
Те що приїдуть обдурять бабку і дешевше куплять мясо факт. Але це проблема лохізму бабок, якій скажуть що мясо гірше чи що шось хіло скотинка виглядає -і та рада хоч за якусь ціну продати.

А от власне - піди на базарі подивився чи продають мясо за тою ціною шо в бабки видурили.
Навіть якшо врахувати вартість техпроцесу і накруток.

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:04
keepo
Якби м"ясо купували нижче вартості його вирощення, то ніхто б тварин не тримав...
Belamor, ти щось не в той бік пішов. навіть якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), але мля ніяк не 50 і вище - це гон, ця ціна завищена в рази.
притому що за 30 грн/кг на базарі з ковбас добре якщо потрапить 20/80 - м"ясо/соя...

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:06
Black
Ну зрозуміло що не продають по такій. Ти врахуй усі інстанції, яким треба дати на лапу + податки + треба щось заробити - от тобі і ціна.

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:16
Black
Взагалі, давайте порахуєм за скільки я зроблю ковбасу вдома. Іду в найближчий магазин "Сова" біля мене. Купую мясо - 20 грн кілограм, купляю сало - 4 грн кілограм, перемелюю додаю всякі спеції, запихаю в кишку, засовую в духовку, запікаю. Скільки вийде така ковбаса? Менше за 20 грн. В магазині така коштує 30 грн. То чому невигідно купити мясо оптом, напхати туди сала і всяків шматків мяса явно ненакращих, додати спецій і не вкластись в 25 грн? І ніякого соїй і барвників. По моєму це реально. Я не говорю, що вся ковбаса за 25-30 грн нормальна, але така все ж таки існує.

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:20
Belamor
Я здається ВЖЕ НАПИСАВ шо НА НОРМАЛЬНУ КОВБАСУ йде мінімум 100 відсотків мяса. А в кращі сорти 120.
Тобто з 1 кг МЯСА виходить 1 кг ковбаси. А в кращих сортах з 1.200 гр мяса 1 кг ковбаси.
НІЯКИХ САЛОВИХ ДОБАВОК :evil:

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:25
Belamor
От власне - ТВОЇ Ж СЛОВА :evil: Ковбаса за 20 грн містить сало і добавки. Це якшо вдома робити.

Добавки? Я мав на увазі спеції - сіль, перець, гірчицю...

Врахуй в ту саму суму твої слова - дати на лапу, і решта ... Буде не 20 а всі 30. Яка це нафіг ЯКІСТЬ і дешевизна. БЛЕК ТИ УВАЖНО ПРОЧИТАЙ МОЇ ПОСТИ І ПОДИВИСЯ НА ТЕМУ ВІТКИ. ЙДЕ МОВА, ЩО МИ КУПУЄМО НЕЯКІСНІ ТОВАРИ - І ХОЧЕМО КУПУВАТИ якість.
ЯКІСТЬ КОШТУЄ ДОРОГО. А ВИ хочете шоб виробник за 20 грн вам якість пхав? Та йому заробити треба. :evil: тому ЯКІСНА заводська ковбаса не може коштувати дешевше 30 грн .

Мясо ПРОДАЮТЬ по такій ціні як я написав, а купують значно ДЕШЕВШЕ великим оптом.
Різниці хватить, щоб дати на лапу і заробити. Крім того саме мясо, зроблене з худоби, яка може бути виведене за новими технологіями в короткі терміни (і твою ковбасу БЕЛАМОР тож можуть з такого мяса зробити!). Тому я стверджую, що в таку ціну можна влізти і на ній заробити.


Соррі що вліз в повідомлення, просто натиснув редагувати замість відповісти. Black

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:26
Black
Так ж більшість ковбас з салом. І я люблю ковбасу з салом і сало теж :)
От в варену ковбасу можуть запхнути все що завгодно і це ніяк не проконтролюєш взагалі. Одна суцільна однорідна маса.

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:29
Belamor
keepo писав:Якби м"ясо купували нижче вартості його вирощення, то ніхто б тварин не тримав...
Belamor, ти щось не в той бік пішов. навіть якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), але мля ніяк не 50 і вище - це гон, ця ціна завищена в рази.
притому що за 30 грн/кг на базарі з ковбас добре якщо потрапить 20/80 - м"ясо/соя...
Читай уважно МОЇ ПОСТИ. І ПОСТИ БЛЕКА. ДЕ Я НАПИСАВ ШО ДОМАШНЯ КОБАСА виходить вище 50 грн?
якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), ле мля ніяк не 50 і вище - це гон
Де я хоч раз за то писав? Я про ЦІНУ домашньої ковбаси ВЗАГАЛІ НЕ ПИСАВ. :evil:
Я ПИСАВ ШО ЗАВОДСЬКА ЯКІСНА КОБВАСА МАЄ КОШТУВТИ ДОРОГО :evil:

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 11:35
Belamor
Та й роблять того вдома - бо за 20 грн можна собі забезпечити ГАРАНТОВАНУ ЯКІСТЬ. :evil:
А платиш в магазині - КУПУЄШ НЕВІДОМО ШО ШЕ Й ДОРОГО.
А ФАКТ Є ФАКТОМ - ВИРОБНИКК не буде класти в ковбасу за 20-30 грн мясо. НАКЛАДЕ 80 відсотків сої.

І якщо Ви возмущаєтесь - що заводи луплять ціни - робіть вдома.
Єдине що Держава могла б врегулювати ціновстановлення і трішки зменшити ціну АЛЕ НЕ НАБАГАТО :evil:

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Вів 26 червня 2007 р. 12:02
buxter
Хлопці, 1кг м'яса=1 кг ковбаси - це напевне мрія кожного українця. Але насправді воно не так. На добру ковбасу м'яса треба мінімум на 20% більше. А на елітні сухокопчені ковбаски взагалі м'яса треба більше в рази. Те, що продають в магазині, незалежно від ціни, їсти просто не можна. Заборонено. Тому що наші дорогі виробники настільки гарно освоїли новітні західні технології підфарбовування присмачення і консервації, шо це взагалі не ковбаса, а казна-що.

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Сер 27 червня 2007 р. 10:33
keepo
Belamor, домашню ковбасу я для прикладу приводив як еталон якості в плані добавок сої ітд ;)
buxter наведи мені приклади рецептури ось ГОСТ на варено-копчені ковбаси. Щось я там не знайшов згадувань про 120% сировини...
хоча я сам бачив як роблять копчену (справжню копчену) ковбасу. Так от м"ясо всушується при коптінні, але явно не соя, да і не коптять "копчену" заводську ковбасу, а варять, тому про які 120% ви говорите???
а на рахунок "ЗАВОДСЬКОЇ ЯКІСНОЇ", то м"яса в кобасу не кладуть не того, що невигідно, а того що жадні...

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Сер 04 липня 2007 р. 15:25
Belamor
Один друг жалуется другому:
- Достал уже этот прогресс! Приправы синтетические, ароматизаторы искуственные, мясо соевое! Жрать невозможно! Вчера пришел в шашлычную, заставил при мне овцу забить и зажарить...
- Ну, и?!
- Оказалась клонированная!!!

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Сер 04 липня 2007 р. 15:26
Belamor
KEEPO :evil: ти що думав я на ссилку не зайду? Вона бита :evil:

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Чет 05 липня 2007 р. 14:16
keepo
BELAMOR, а ти думав я тебе на понт брав? Ссилку поправив...
http://www.teko-kazan.ru/rus/myfiles/sp ... 290-86.pdf

Re: Сучасні продукти харчування

Додано: Сер 11 липня 2007 р. 23:46
Natalia N. :-)
black писав:Раніше було не дуже дорого. Думаю все таки це реально. Нехай той майонез коштує в 2 рази дорожче, але він буде виготовлений все ж таки з натуральних продуктів.

Доступу до інформації нема, десь 70-80% продукції, яка продається немає не то що маркування, а там просто перевищені норми вмісту генних продуктів. Відповідний закон розроблено ще 5 років тому, але ВР його до цих пір не розглянула. Бо їм це невигідно, хто як не вони, або ті, хто їх привів до влади володіють власне цим виробництвом. Тому це все гальмується, а ми їмо усіляке лайно, не знаючи, як це на нас вплине. Якщо їсти модифіковані продукти, то теоретично і самому можна мутувати. :o
tak,pownistiu zgidna.Z takymy produktamy mozna i samomu "zsojitysia" :cry: Sho wse taky kurka naturalna,a sho na chimiji wygoduwana-to wze nawit pry gotowci riznyciu wydno-naturalnu kurochku,wid babci,abo z bazaru treba troshky dowshe powaryty-zate i zapach bulionu,i mjasa jakisnyj,nasychenyj :roll: ..Ne te,sho w chemichnoji vkuryci :?