Яку щільність синтепону краще брати для зимової куртки?
Модератор: Саня
Яку щільність синтепону краще брати для зимової куртки?
Підкажіть, будь ласка, яку щільність синтепону краще вибрати для зимової куртки? Хочу пошити собі теплу річ на холодний сезон, але зовсім не розбираюся у цих показниках. Бачу, що є різні варіанти по грамах, але не розумію, який буде достатньо теплим, а який уже занадто товстим і незручним.
Востаннє редагувалось Сер 19 серпня 2026 р. 10:52 користувачем Orpyna, всього редагувалось 1 раз.
Re: Яку щільність синтепону краще брати для зимової куртки?
Якщо говорити про звичайну зимову куртку, то найчастіше дивляться на синтепон від 200–300 г/м². Тут багато залежить від того, де ви будете носити річ і яка у вас зима. Для прохолодної погоди може вистачити меншої щільності, а якщо часто буває мороз, вітер і довгі прогулянки на вулиці, краще брати більш щільний варіант. Також важливо враховувати тканину верху, підкладку та якість пошиття, бо сам утеплювач — це лише одна частина всієї куртки.
Дякую за пояснення. А я правильно розумію, що чим більша цифра щільності, тим теплішою буде куртка? Просто не хочеться зробити її надто важкою та незручною. Планую носити її щодня в місті, тому важливо, щоб було тепло, але при цьому можна було нормально рухатися.
Не зовсім так, що максимальна щільність завжди найкраща. Для міської зимової куртки зазвичай підбирають баланс між теплом, вагою та комфортом. Наприклад, синтепон приблизно 250–300 г/м² часто обирають для холодної зими, а більш щільні варіанти вже можуть бути актуальними для суворіших умов. Треба також дивитися на сам вид матеріалу, адже сучасні утеплювачі відрізняються структурою, здатністю утримувати повітря та відновлювати форму після використання. Я свого часу теж підбирав матеріали тут https://fillandsin.com.ua/products/sint ... nizovanyj/ там добре пояснюють різницю між утеплювачами, щільністю та сферою використання. Якщо вже визначилися, що потрібен саме синтепон, варто подивитися характеристики перед покупкою, щоб не взяти випадково варіант для демісезонного одягу замість зимового. Я, наприклад, коли вибирав матеріал, замовляв на сайті Fill&Sin, бо там можна знайти різні варіанти щільності та підібрати матеріал саме під свою задачу.Orpyna писав: Сер 19 серпня 2026 р. 10:52 Дякую за пояснення. А я правильно розумію, що чим більша цифра щільності, тим теплішою буде куртка? Просто не хочеться зробити її надто важкою та незручною. Планую носити її щодня в місті, тому важливо, щоб було тепло, але при цьому можна було нормально рухатися.