Катаракта - що робити?
Модератор: Саня
Катаракта - що робити?
Люди добрі, хто мав справу з катарактою — дуже прошу, поділіться досвідом! У моєї мами виявили катаракту на обох очах, сказали, що зір буде тільки гіршати і без операції не обійтись. Вона в паніці, боїться будь-якого хірургічного втручання. Я теж хвилююсь, не знаю, де краще робити, як усе відбувається, чи боляче, скільки триває відновлення? Страшно помилитися з клінікою. Якщо хтось уже проходив це — відгукніться, будь ласка!
Re: Катаракта - що робити?
Та був я в тій самій ситуації, тільки у мене — батько. Теж довго тягнув, поки зір зовсім не “поплив”. Катаракта — штука підступна, спочатку думаєш, що просто втому чи вік дає своє, а потім бах — і ледве бачить. Ми довго шукали, де зробити нормально і без нервів. Я теж боявся, щоб не нашкодили. Але головне — не затягувати. Бо чим довше чекати, тим гірше і складніше оперувати. Можу порадити, як ми все організували, якщо треба.
Ой, дякую вам, дуже підтримали! А скажіть, будь ласка, а ви в якій клініці робили? І як усе пройшло в тата — швидко оговтався після операції? Бо моя мама ще й на тиск скаржиться, і я не знаю, чи це взагалі безпечно для неї… Що лікарі казали перед втручанням? Чи робили якісь обстеження?
Так, звісно, все розповім. Ми звернулися до офтальмологічної клініки на Юлії Здановської, 58 https://visium.com.ua/ua/kontakty/kiev- ... sova-58-2/ Не просто хороші лікарі — там реально люди, які розуміють, що пацієнт боїться, хвилюється, не знає, з чого почати. Спочатку татові зробили повну діагностику — не тільки зір перевіряли, а ще й тиск в оці, загальний стан, супутні хвороби. Пояснили кожен крок, як все буде. Операція — буквально 10 хвилин, без болю, під місцевою анестезією. Вже наступного дня тато бачив чітко, а через тиждень — як новий. Відновлення було легким, лікарі на зв’язку, консультували, якщо щось турбувало. Головне — не боятися і не чекати, бо катаракта сама не пройде, а затягування може тільки нашкодити.