wse,rozijshlysia my.Nu,she ne pownistiu,b o tut taki zakony,az za 1-2roky pownistiu rozluchajut.
Rishyla ja poky zalyshatys tut,pryjidu poky tilky ridnych widwidaju,nadijus,u zowtni.Tak obstawyny sklalys.
Win,gad,na dniah,(jakraz koly u mene Den narodzennia bu)pered sudom takyj surpriz-naklep na mene w sud napysaw(tochnishe jogo vadwokat wid jogo imeni),sho ja w taakomu shoci bula.Meni kazaw,tipa,sho majze zgidnyj,shchob ja wyjizdzala na Ukrainu z synom,tilky musyt she raz wse obdumaty i t.d.nu,i deshewshe jomu bulo b.
U seredu ja poluchaju lysta wid swogo adwokata z kopijeju wid jogo adwokata,a tam take...Shob sud jaknajshwydshe pryjniaw jakis miry,zabraw u mene dytyny passport(do sudu 2dni bulo

) i widdaw jomu,abo zatrymaw u sebe,tomu shcho ja hochu z synom wtekty na Ukrainu,mozlywo she do sudu.I todi win jakby ne zmoze mozlywo nawit swogo syna w Ukraini znajta,bo u nas welykyj kriminalitet i wsi pidkupni.
A suddia na sudi jomu i skazaw,sho Ukraina she zwychajno ne zowsim West,ale cilkom normalna cywilizowana kraina."oblomaw"jogo trochy.I skazaw,sho jakby ja hotila,to win meni b daw dozwil z dytynoju wyjichaty zyty na Ukrainu(tilky ja pislia ciogo lysta peredumala).

Ujawit swobi tilky.Ce ja sama pochala cej process,bo hotila z nym rozijtys nareeshti i budu pered sudom wtikaty,jakyj meni z i potribnyj.Nu,ja pochytala ce wse,podzwonyla swojij adwokatshi,wona meni skazala,sho w chetwer meni pryjde wid neji lyst z postanowoju sudu pro te,shob ja zanesla paspart malogo w kancelariju.I shoja mozu priamo w sud prynesty,bo sud wse odno w pjatnyciu.I sho jaksho na sudi ce ne pitwerdytsia,sho ja z dytynoju hotila wtekty,to koshty sudu pro terminowe wyluchennia pasportu bude win zmushenyj oplachuwaty.Ja zanesla pass uchetwer,bo zi zn ajomymy u misti mala zustritys,nu,i dumaju,tak krashche.-Pass meni zwychajno w pjatnyciu powernuly.Skazaly,prawda,sho pownistiu krainu zalyshaty ja poky ne mozu.
Mij cholowik perestaw praciuwaty,tomu poky ja wid niogo ne otrymaju ni kopijky.I ja dumaju,sho teper win wze z pryncypa praciuwaty ne pide(chasom cholowiky tut tak robliat,shob alimentiw ne platyty),tak mojeji znajomoji tut batko kolys zrobyw,a sampide na sozialnu dopomogu,jak bezrobitnyj.Nu,meni tez teper zwychajno treba ity na tu dopomogu,ale nichogo,tut na niu mozna bilsh-mensh zwesty kinci zu kinciamy.
Zaraz nadius,moze jakos poweze i jakskorishe kwartyru najty,wyselytys wid niogo(hoch jomu tezh treba menshu kwartyru shukaty,suddia skazaw,bo cia dla niogo tez zadoroga i zawelyka.
I todi jidu dodomu hoch na misiac.
Bazaju usim garnyh wyhidnyh!