Сучасні продукти харчування
Модератор: Саня
Re: Сучасні продукти харчування
Те що приїдуть обдурять бабку і дешевше куплять мясо факт. Але це проблема лохізму бабок, якій скажуть що мясо гірше чи що шось хіло скотинка виглядає -і та рада хоч за якусь ціну продати.
А от власне - піди на базарі подивився чи продають мясо за тою ціною шо в бабки видурили.
Навіть якшо врахувати вартість техпроцесу і накруток.
А от власне - піди на базарі подивився чи продають мясо за тою ціною шо в бабки видурили.
Навіть якшо врахувати вартість техпроцесу і накруток.
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
- keepo
- Модератор
- Повідомлень: 1312
- З нами з: Пон 15 серпня 2005 р. 12:45
- Звідки: Луцьк
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
Якби м"ясо купували нижче вартості його вирощення, то ніхто б тварин не тримав...
Belamor, ти щось не в той бік пішов. навіть якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), але мля ніяк не 50 і вище - це гон, ця ціна завищена в рази.
притому що за 30 грн/кг на базарі з ковбас добре якщо потрапить 20/80 - м"ясо/соя...
Belamor, ти щось не в той бік пішов. навіть якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), але мля ніяк не 50 і вище - це гон, ця ціна завищена в рази.
притому що за 30 грн/кг на базарі з ковбас добре якщо потрапить 20/80 - м"ясо/соя...
Счастье есть лишь мечта, а горе реально. /Вольтер/
- Black
- Адміністратор
- Повідомлень: 5194
- З нами з: Чет 27 січня 2005 р. 11:39
- Стать: чоловіча
- Звідки: 127.0.0.1
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
Ну зрозуміло що не продають по такій. Ти врахуй усі інстанції, яким треба дати на лапу + податки + треба щось заробити - от тобі і ціна.
- Black
- Адміністратор
- Повідомлень: 5194
- З нами з: Чет 27 січня 2005 р. 11:39
- Стать: чоловіча
- Звідки: 127.0.0.1
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
Взагалі, давайте порахуєм за скільки я зроблю ковбасу вдома. Іду в найближчий магазин "Сова" біля мене. Купую мясо - 20 грн кілограм, купляю сало - 4 грн кілограм, перемелюю додаю всякі спеції, запихаю в кишку, засовую в духовку, запікаю. Скільки вийде така ковбаса? Менше за 20 грн. В магазині така коштує 30 грн. То чому невигідно купити мясо оптом, напхати туди сала і всяків шматків мяса явно ненакращих, додати спецій і не вкластись в 25 грн? І ніякого соїй і барвників. По моєму це реально. Я не говорю, що вся ковбаса за 25-30 грн нормальна, але така все ж таки існує.
Re: Сучасні продукти харчування
Я здається ВЖЕ НАПИСАВ шо НА НОРМАЛЬНУ КОВБАСУ йде мінімум 100 відсотків мяса. А в кращі сорти 120.
Тобто з 1 кг МЯСА виходить 1 кг ковбаси. А в кращих сортах з 1.200 гр мяса 1 кг ковбаси.
НІЯКИХ САЛОВИХ ДОБАВОК
Тобто з 1 кг МЯСА виходить 1 кг ковбаси. А в кращих сортах з 1.200 гр мяса 1 кг ковбаси.
НІЯКИХ САЛОВИХ ДОБАВОК
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
Re: Сучасні продукти харчування
От власне - ТВОЇ Ж СЛОВА Ковбаса за 20 грн містить сало і добавки. Це якшо вдома робити.
Добавки? Я мав на увазі спеції - сіль, перець, гірчицю...
Врахуй в ту саму суму твої слова - дати на лапу, і решта ... Буде не 20 а всі 30. Яка це нафіг ЯКІСТЬ і дешевизна. БЛЕК ТИ УВАЖНО ПРОЧИТАЙ МОЇ ПОСТИ І ПОДИВИСЯ НА ТЕМУ ВІТКИ. ЙДЕ МОВА, ЩО МИ КУПУЄМО НЕЯКІСНІ ТОВАРИ - І ХОЧЕМО КУПУВАТИ якість.
ЯКІСТЬ КОШТУЄ ДОРОГО. А ВИ хочете шоб виробник за 20 грн вам якість пхав? Та йому заробити треба. тому ЯКІСНА заводська ковбаса не може коштувати дешевше 30 грн .
Мясо ПРОДАЮТЬ по такій ціні як я написав, а купують значно ДЕШЕВШЕ великим оптом.
Різниці хватить, щоб дати на лапу і заробити. Крім того саме мясо, зроблене з худоби, яка може бути виведене за новими технологіями в короткі терміни (і твою ковбасу БЕЛАМОР тож можуть з такого мяса зробити!). Тому я стверджую, що в таку ціну можна влізти і на ній заробити.
Соррі що вліз в повідомлення, просто натиснув редагувати замість відповісти. Black
Добавки? Я мав на увазі спеції - сіль, перець, гірчицю...
Врахуй в ту саму суму твої слова - дати на лапу, і решта ... Буде не 20 а всі 30. Яка це нафіг ЯКІСТЬ і дешевизна. БЛЕК ТИ УВАЖНО ПРОЧИТАЙ МОЇ ПОСТИ І ПОДИВИСЯ НА ТЕМУ ВІТКИ. ЙДЕ МОВА, ЩО МИ КУПУЄМО НЕЯКІСНІ ТОВАРИ - І ХОЧЕМО КУПУВАТИ якість.
ЯКІСТЬ КОШТУЄ ДОРОГО. А ВИ хочете шоб виробник за 20 грн вам якість пхав? Та йому заробити треба. тому ЯКІСНА заводська ковбаса не може коштувати дешевше 30 грн .
Мясо ПРОДАЮТЬ по такій ціні як я написав, а купують значно ДЕШЕВШЕ великим оптом.
Різниці хватить, щоб дати на лапу і заробити. Крім того саме мясо, зроблене з худоби, яка може бути виведене за новими технологіями в короткі терміни (і твою ковбасу БЕЛАМОР тож можуть з такого мяса зробити!). Тому я стверджую, що в таку ціну можна влізти і на ній заробити.
Соррі що вліз в повідомлення, просто натиснув редагувати замість відповісти. Black
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
- Black
- Адміністратор
- Повідомлень: 5194
- З нами з: Чет 27 січня 2005 р. 11:39
- Стать: чоловіча
- Звідки: 127.0.0.1
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
Так ж більшість ковбас з салом. І я люблю ковбасу з салом і сало теж
От в варену ковбасу можуть запхнути все що завгодно і це ніяк не проконтролюєш взагалі. Одна суцільна однорідна маса.
От в варену ковбасу можуть запхнути все що завгодно і це ніяк не проконтролюєш взагалі. Одна суцільна однорідна маса.
Re: Сучасні продукти харчування
Читай уважно МОЇ ПОСТИ. І ПОСТИ БЛЕКА. ДЕ Я НАПИСАВ ШО ДОМАШНЯ КОБАСА виходить вище 50 грн?keepo писав:Якби м"ясо купували нижче вартості його вирощення, то ніхто б тварин не тримав...
Belamor, ти щось не в той бік пішов. навіть якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), але мля ніяк не 50 і вище - це гон, ця ціна завищена в рази.
притому що за 30 грн/кг на базарі з ковбас добре якщо потрапить 20/80 - м"ясо/соя...
Де я хоч раз за то писав? Я про ЦІНУ домашньої ковбаси ВЗАГАЛІ НЕ ПИСАВ.якщо взяти м"ясо на базарі і зробити самому ковбасу по вартості вона вийде на рівні вартості середньої копченої (30 грн/кг), ле мля ніяк не 50 і вище - це гон
Я ПИСАВ ШО ЗАВОДСЬКА ЯКІСНА КОБВАСА МАЄ КОШТУВТИ ДОРОГО
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
Re: Сучасні продукти харчування
Та й роблять того вдома - бо за 20 грн можна собі забезпечити ГАРАНТОВАНУ ЯКІСТЬ.
А платиш в магазині - КУПУЄШ НЕВІДОМО ШО ШЕ Й ДОРОГО.
А ФАКТ Є ФАКТОМ - ВИРОБНИКК не буде класти в ковбасу за 20-30 грн мясо. НАКЛАДЕ 80 відсотків сої.
І якщо Ви возмущаєтесь - що заводи луплять ціни - робіть вдома.
Єдине що Держава могла б врегулювати ціновстановлення і трішки зменшити ціну АЛЕ НЕ НАБАГАТО
А платиш в магазині - КУПУЄШ НЕВІДОМО ШО ШЕ Й ДОРОГО.
А ФАКТ Є ФАКТОМ - ВИРОБНИКК не буде класти в ковбасу за 20-30 грн мясо. НАКЛАДЕ 80 відсотків сої.
І якщо Ви возмущаєтесь - що заводи луплять ціни - робіть вдома.
Єдине що Держава могла б врегулювати ціновстановлення і трішки зменшити ціну АЛЕ НЕ НАБАГАТО
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
Re: Сучасні продукти харчування
Хлопці, 1кг м'яса=1 кг ковбаси - це напевне мрія кожного українця. Але насправді воно не так. На добру ковбасу м'яса треба мінімум на 20% більше. А на елітні сухокопчені ковбаски взагалі м'яса треба більше в рази. Те, що продають в магазині, незалежно від ціни, їсти просто не можна. Заборонено. Тому що наші дорогі виробники настільки гарно освоїли новітні західні технології підфарбовування присмачення і консервації, шо це взагалі не ковбаса, а казна-що.
- keepo
- Модератор
- Повідомлень: 1312
- З нами з: Пон 15 серпня 2005 р. 12:45
- Звідки: Луцьк
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
Belamor, домашню ковбасу я для прикладу приводив як еталон якості в плані добавок сої ітд
buxter наведи мені приклади рецептури ось ГОСТ на варено-копчені ковбаси. Щось я там не знайшов згадувань про 120% сировини...
хоча я сам бачив як роблять копчену (справжню копчену) ковбасу. Так от м"ясо всушується при коптінні, але явно не соя, да і не коптять "копчену" заводську ковбасу, а варять, тому про які 120% ви говорите???
а на рахунок "ЗАВОДСЬКОЇ ЯКІСНОЇ", то м"яса в кобасу не кладуть не того, що невигідно, а того що жадні...
buxter наведи мені приклади рецептури ось ГОСТ на варено-копчені ковбаси. Щось я там не знайшов згадувань про 120% сировини...
хоча я сам бачив як роблять копчену (справжню копчену) ковбасу. Так от м"ясо всушується при коптінні, але явно не соя, да і не коптять "копчену" заводську ковбасу, а варять, тому про які 120% ви говорите???
а на рахунок "ЗАВОДСЬКОЇ ЯКІСНОЇ", то м"яса в кобасу не кладуть не того, що невигідно, а того що жадні...
Счастье есть лишь мечта, а горе реально. /Вольтер/
Re: Сучасні продукти харчування
Один друг жалуется другому:
- Достал уже этот прогресс! Приправы синтетические, ароматизаторы искуственные, мясо соевое! Жрать невозможно! Вчера пришел в шашлычную, заставил при мне овцу забить и зажарить...
- Ну, и?!
- Оказалась клонированная!!!
- Достал уже этот прогресс! Приправы синтетические, ароматизаторы искуственные, мясо соевое! Жрать невозможно! Вчера пришел в шашлычную, заставил при мне овцу забить и зажарить...
- Ну, и?!
- Оказалась клонированная!!!
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
Re: Сучасні продукти харчування
KEEPO ти що думав я на ссилку не зайду? Вона бита
крім того що я завжди правий, я ще й фізично сильніший
- keepo
- Модератор
- Повідомлень: 1312
- З нами з: Пон 15 серпня 2005 р. 12:45
- Звідки: Луцьк
- Контактна інформація:
Re: Сучасні продукти харчування
BELAMOR, а ти думав я тебе на понт брав? Ссилку поправив...
http://www.teko-kazan.ru/rus/myfiles/sp ... 290-86.pdf
http://www.teko-kazan.ru/rus/myfiles/sp ... 290-86.pdf
Счастье есть лишь мечта, а горе реально. /Вольтер/
- Natalia N. :-)
- Учасник дискусій
- Повідомлень: 173
- З нами з: Нед 04 лютого 2007 р. 20:52
- Стать: жіноча
- Звідки: schweiz
Re: Сучасні продукти харчування
tak,pownistiu zgidna.Z takymy produktamy mozna i samomu "zsojitysia" Sho wse taky kurka naturalna,a sho na chimiji wygoduwana-to wze nawit pry gotowci riznyciu wydno-naturalnu kurochku,wid babci,abo z bazaru treba troshky dowshe powaryty-zate i zapach bulionu,i mjasa jakisnyj,nasychenyj ..Ne te,sho w chemichnoji vkuryciblack писав:Раніше було не дуже дорого. Думаю все таки це реально. Нехай той майонез коштує в 2 рази дорожче, але він буде виготовлений все ж таки з натуральних продуктів.
Доступу до інформації нема, десь 70-80% продукції, яка продається немає не то що маркування, а там просто перевищені норми вмісту генних продуктів. Відповідний закон розроблено ще 5 років тому, але ВР його до цих пір не розглянула. Бо їм це невигідно, хто як не вони, або ті, хто їх привів до влади володіють власне цим виробництвом. Тому це все гальмується, а ми їмо усіляке лайно, не знаючи, як це на нас вплине. Якщо їсти модифіковані продукти, то теоретично і самому можна мутувати.
Carum,quod rarum.