Автоцивілка і виплати

Обговорюємо автомобілі і все що з ними пов'язано - будова, ремонт, ціни, історія.

Модератор: Саня

Відповісти
Visulka
Частий гість
Частий гість
Повідомлень: 40
З нами з: Вів 21 грудня 2021 р. 09:17

Автоцивілка і виплати

Повідомлення Visulka »

Підкажіть чи змінилась процедура виплат по автострахуванню під час війни? Чи є якісь обмеження? Можливо хтось стикався і розповість.
Аватар користувача
Tigrovich
Частий гість
Частий гість
Повідомлень: 48
З нами з: Вів 21 грудня 2021 р. 09:08

Re: Автоцивілка і виплати

Повідомлення Tigrovich »

Visulka писав: Сер 08 травня 2024 р. 07:16 Підкажіть чи змінилась процедура виплат по автострахуванню під час війни? Чи є якісь обмеження? Можливо хтось стикався і розповість.
Війна дійсно внесла свої корективи у багато сфер нашого життя. Процедура виплат по ОСАЦВ під час воєнного стану зазнала певних змін та обмежень. Хоча деякі аспекти залишилися незмінними, є кілька важливих моментів, про які варто знати.

По-перше, більшість страхових компаній продовжують працювати та здійснювати виплати за полісами ОСАЦВ, незважаючи на воєнний стан. Проте слід враховувати, що через бойові дії в деяких регіонах оформлення документів та проведення експертиз може бути ускладнене або неможливе.

По-друге, чимало страховиків тимчасово обмежили або повністю припинили продаж нових полісів ОСАЦВ у гарячих точках чи районах активних бойових дій. Це пов'язано з підвищеними ризиками та складністю оцінки збитків у воєнний час.

Утім, більшість страховиків продовжують виплачувати компенсації за ДТП, які сталися не через воєнні дії. Процедура оформлення документів та розгляду справи залишається більш-менш стандартною. Однак через загальну напружену ситуацію терміни розгляду справ можуть бути дещо довшими.

Детальніше про те, як працює ОСАЦВ в Україні під час воєнного стану, ви можете дізнатися зі статті на expres.online там експерти розповідають про нюанси та важливі моменти, які слід враховувати в поточних реаліях. Сподіваюся, ця інформація була корисною для вас.
Відповісти