Сторінка 1 з 3

Як думаєте чи літали америкоси на місяць?

Додано: Чет 25 січня 2007 р. 19:16
Belamor
Як думаєте чи літали америкоси на місяць?
http://www.topnews.ru/photo_id_847.html

От завжди цікавило, чого раптом америкоси перестали на місяць літати.
Основною причиною назвали дороговизну місячної програми і що поки там немає шо робити.

Але якось я в цю байку, що дорого я не вірю. І чи не припинили вони літати, бо ніколи там не були?

Додано: Чет 25 січня 2007 р. 20:20
РУДЕНЬКА
Belamor, я думаю не були, бо дійсно, чого б це раптом перестали літати? :?

Додано: Чет 25 січня 2007 р. 23:08
Єство
а що там робити ? дівок немає, бухло не провезеш, конопля не росте.
Думаю, що літали все ж... подумки

Додано: П'ят 26 січня 2007 р. 11:41
vladek
Ну да... літали вони... над гноєм, як мухи...
А прапор америкосівський на вітрі розивається - на місяці, де атмосфери нема!!!  :twisted:

Додано: П'ят 26 січня 2007 р. 12:23
Belamor
vladek, ага а фотошопа тоді ще не було  :D

Додано: П'ят 26 січня 2007 р. 12:40
Єство
йшов вчора фільм про це по телеку, але я провтикав. РУДЕНЬКА дивилась.... нехай напише, що там вумного казали.

Додано: П'ят 26 січня 2007 р. 17:08
РУДЕНЬКА
Ага, дивилась.....розповідали дуже переконливо, я повірила :? , дуже багато відеоматеріалів показували. Так у них версія, звичайно, НЛО. Тобто якісь лунатіки попередили і наших (ще тоді совєтів) і америкосів, що тут зайнято і нє фіг лазити по їхній території. Звичайно астронавти мовчали, бо це карається тюремним заключенням і штрафом у 10000$......от так то :D

Додано: Суб 27 січня 2007 р. 00:47
Poison
Ви народ представте як було розрахувати правильно орбіту місяця і землі їх рух при цьому і інші питання коли помилка в  градус відправляла корабель у відкритий космос і при цьому компютер якій це обраховував поступається теперішньому калькулятору. :shock:

Додано: Пон 29 січня 2007 р. 10:51
keepo
Poison, ну Ейфелеву башню взагалі в ручну прорахували і все зійшлось без зазорів і натягів...
Вся ця історія мені схожа на випадок з фотографією пасажирського літака який пролітає над пляжем на висоті метрів 50... відразу знатоки почали доказувати, що то шоп, що тінь не так лежить і тд., і тп... аж поки хтось не вказав точне місце, де знаходиться той аеропорт, перед яким пляж :) Вся різниця в тому, що місячну програму зараз не перевіриш :( Є цілі сайти в неті про цю історію, але одностайності так і не знайшли...
Зараз набагато цікавіше слідкувати за розвитком марсіанської програми, причому всі технології для неї були ще 30 років тому - просто дорого це все.
Думаю, що наступний виток космічних досліджень буде після того як на місяць висадяться...  китайці. Ото почнеться веселуха.

Додано: Пон 29 січня 2007 р. 12:14
Belamor
keepo, ну так як ти вважаєш? Літали чи ні? Якшо літали - то чого перестали? Невже злякалися зелених чоловічків, які собі там бензін бухають? Щось не вірю ...

А якшо не літали? Чого все одно замяли це діло? СРСР замяв - бо так і не побудували носія. Та й вже були не перші. Тому програму дослідження продовжили Луноходами (але навіть то припинили). Чого?

Чого оті складні марсоходи одразу на Марс відправляли? А не протестували системи на місяці? Невже там шось не чисто?

Додано: Пон 29 січня 2007 р. 12:35
Belamor

Додано: Пон 29 січня 2007 р. 12:52
Belamor
Poison,
Если у вас в шестьдесят девятом году не было компьютера дома, то это не значит, что их не было, вообще. Компьютеры были.

Конечно, установленные на "Аполлонах" компьютеры были на несколько порядков слабее компьютера, стоящего сейчас на вашем столе, по всем параметрам (кроме цены - здесь соотношение, наверно, обратное). Компьютер, установленный на лунном корабле, имел оперативную память всего около 4 Кбайт (ферритовое ОЗУ на 2 048 15-битных слов), ферритовое ПЗУ на 36 864 15-битных слов, состоял из 5000 микросхем, весил 30 кг и стоил 150 тысяч долларов. Сейчас данные этого компьютера не слишком впечатляют (опять-таки, кроме цены), но в 60-е годы это были, пожалуй, первые портативные компьютеры, собранные с широким применением интегральных схем.

Панель управления и индикации компьютера, установленного на лунном модуле Но даже маломощный компьютер способен на многое - если не загружать его навороченными пользовательскими интерфейсами. Панель управления компьютером содержала всего 19 клавиш и несколько сигнальных транспарантов и цифровых индикаторов. Поэтому компьютер занимался только прямыми обязанностями, не отвлекаясь на рисование "окон" на экране. И благодаря этому он мог осуществлять управление лунным кораблем в реальном времени. На компьютере могли выполняться параллельно несколько задач, причем управляющая программа учитывала их приоритеты: более важные задачи, такие, как управление кораблем, выполнялись в первую очередь, а, например, выдача информации на индикаторы могла и подождать десяток-другой миллисекунд.

Сложные расчеты траекторий, требующие большого объема вычислений, были проделаны на мощных компьютерах на Земле заранее, еще до полета, и их результаты были загружены в бортовой компьютер, который "пользовался готовыми ответами".

Додано: Вів 30 січня 2007 р. 11:33
keepo
Belamor, я незнаю. Доказів за і проти стільки, що зараз навряд чи щось можна вияснити...
Чого припинили американці:
- якщо літали: дорого, недосконалі системи, які призвели до загибелі людей (програму прикрили після взриву ракетоносія з кораблем).
- якщо не літали: народу до програми залучалось все більше, помилок теж робили все більше, неминучий витік інформації...
Чого припинили наші:
- американці полетіли перші, дорого, нема чого там більше шукати...

Якщо чесно, то місячні бази ще років 30-50 будуть удєлом фантастів, да і вони вже цю тему закинули.
В зелених чоловічків не вірю, хоча думаю, що частина фактів всетаки скрита, але явно не таких...

Додано: Вів 30 січня 2007 р. 11:38
Belamor
keepo, якраз програму то і не прикривали америкоси після вибуху (його не було). Навпаки всі польоти пройшли напрочуд вдало. Тіко політ аполона 13 чуть не кінчився бідою.

Зараз технології крутіші ніж в 68 році. Чо далі не літають?

Додано: Вів 30 січня 2007 р. 12:19
Black
А що там на місяці робити? Зараз всі на Марс мітять.  :)